O nama

Putujući Svijetom  prikupljali smo znanja i vještine koje se stoljećima koriste za dobrobit  čovjeka, a po svojoj prirodi su blage i djelotvorne za zdravlje individue kao i cjelokupne društvene zajednice.

Nakon ideje i prije pokretanja Joga centra u našem gradu, bili smo sigurni u jednu stvar; da svim članovima i gostima našeg centra pružimo isto što bi i sami poželjeli osjetiti i dobiti – jednostavne, otvorene i brižne domaćine, koji su odani i predani svojim gostima te im omogućuju izvorne joga  programe kako bi poboljšali zdravlje i kvalitetu života.

Sva civilizacijska školovanja i  sustavi obrazovanja  za svakog čovjeka na Zemlji pa tako i naši formalni životopisi za nas predstavljaju dio našeg životnog iskustva koje nam prvenstveno omogućuje važnu materijalnu egzistenciju koju često poistovjećujemo sa srećom. Kako bi naš život postao smisleniji shvatili smo i posvetili ga promjeni sebe. Iskustvo govori kako je došlo i postepeno, kontinuirano se širi energija i informacija od strane istinskih učitelja koji diljem Svijeta podučavaju sve ljude o njihovoj pravoj prirodi i svrsi postojanja. Da bi ovo mogli napisati trebali smo sami započeti taj put  kroz praktično iskustvo i to unutar sebe i tada se postepeno mijenjamo od onog koji ignorira do onog koji počinje tragati. Što je to i kako to izgleda nemoguće je opisati riječima ali Vam iskreno i od srca želimo da Centar Namaste ili neko drugo slično mjesto bude Vaš početak promjene sebe i time cijelog Svijeta.

U našem centru u kojem vlada mir i kućna atmosfera ljubazno će Vas dočekati:

  • ŽELIMIR BENGERI
  • MARIJA ZUBER-BENGERI
 Diplomirani kondicijski trener-specijalista s međunarodnim iskustvom u sportskom treningu. Specijalizirao kondicijsku pripremu sportaša u atletici i nogometu. Radno iskustvo stjecao kao kondicijski trener u FC“ Sloboda“, u 1. ukrajinskoj nogometnoj ligi, “FC Dnipro“, FC Riffa, Bahrain, FC Al Wasl, UAE, Dubai. Život i rad na različitim mjestima omogućio mu je doticaj s različitim kulturama, običajima, prirodnim metodama liječenja i drugačijim smislom života od onog na zapadu. Prakticiranje joge postaje sastavni dio njegovog osobnog života i rada na sebi ali i profesionalnog rada uključujući pojedine tehnike u sustav sportskog treninga u cilju prevencije ozljeda, mentalne stabilnosti i rekuperacije nakon intenzivnih treninga i natjecanja. Stjecajem okolnosti i vođen sve dubljim interesom za smislom života životni put ga vodi u Indiju na susret s duhovnim učiteljem Avdhoot Baba Shivanadji čiji put svakodnevno slijedi. Višemjesečnim boravkom u tradicionalnoj ajurvedskoj bolnici (Danvantari Ayurveda Academy, Calicut, Kerala) završava edukaciju iz ajurveda pancha karma programa te uči jedinstvenu i drevnu kalari masažu stopalima – kalari chikitsa. Edukaciju za joga instruktora završava u Sivananda yoga camp, Qubec, Canada. Danas, zajedno sa suprugom, i cijelim timom vodi centar „Namaste“ pomažući društvu u kojem živi . Sa sinom Markom i suprugom Marijom živi povučen obiteljski ali i društveno koristan aktivan život.
 2003. godine u potrazi za tjelovježbom kojom će održavati tijelo i pomoći joj u saniranju ozljeda kao rezultat višegodišnjeg profesionalnog bavljenja ritmičko-sportskom gimnastikom kreće na satove joge. U vrlo kratkom roku, osjetivši njene dobrobiti i izostanak tegoba, znala je da je pronašla recept za svoje zdravlje. Tijekom godina prakticiranja otkriva i druge aspekte joge, a rođenjem djeteta osjeća sve veću potrebu za osobnim razvojem te počinje pohađati razne radionice, i programe kako bi što predanije mogla služiti svojoj obitelji i time se sve više usmjerava na svoj novi profesionalni put. 2010. odlučuje zajedno sa suprugom otići u Indiju na višemjesečnu edukaciju za ajurveda terapeuta u tradicionalnoj ajurvedskoj bolnici (Danvantari Ayurveda Academy, Calicut, Kerala). Istovremeno pohađa satove joge i edukaciju za joga učitelja (Sathyananda Yoga Research Centre). Po povratku pokreče program „Antistres joga“ i prenosi znanje i praktičnu pomoć na polaznike. 2012. Stječe i certifikat za joga učitelja po Rainbow Kids Yoga metodi. Nakon duhovnog programa Avdhoot Baba Shivanadji-a zna svoj životni put. Danas, zajedno sa suprugom i cijelim timom vodi Centar Namaste pomažući društvu u kojem živi kroz niz joga programa. Sa sinom Markom i suprugom Želimirom živi skladan obiteljski i društveno koristan život.