Pitanja i odgovori

 • Što je bioenergija/bioterapija?
 • Koje bolesti se tretiraju bioterapijom?
 • Bioterapija po metodi Zdenka Domančića
 • Tko je bioterapeut?
 • Koliko traje i kako izgleda terapija?
 • Koja je cijena terapije?
 • Da li je bioterapija zamjena za klasičnu medicinu i da li bioterapeut daje preporuke za lijek?
 • Da li je bioterapija štetna?
 • Što se može osjetiti tijekom tretmana?
 • Da li bioterapeut ima posebne moći i da li je bioterapija religijskog karaktera?
 • Da li rezultati terapije ovise o vjerovanju u postojanje bioterapije?
 • Zašto se radi grupna terapija?
 • Da li se terapijom može pomoći životinjama?
 Bioenergija je sveprisutna životna energija, ona se nalazi u svemu što nas okružuje, bioenergija je život (bios=život). Bioterapija je postupak polaganja ruku bioterapeuta na dijelove tijela bolesne osobe s ciljem emitiranja (davanja) životne energije. Metoda polaganja ruku poznata je u cijelom Svijetu i vjerojatno je najstarija metoda iscjeljenja.
 Bioterapijom se tretiraju sve bolesti i stanja te se koristi kao prevencija nastanka bolesti a rezultat terapije se kreće od potpunog ozdravljenja do zaustavljanja simptoma bolesti ili unapređenja kvalitete života.
 Znanstveno je dokazana bienergetska metoda rada koja se uspješno primjenjuje u procesu ozdravljenja već više od 30 godina širom Svijeta.
 Da bi osoba primila bioenergiju potreban je bioterapeut koji zna uzeti energiju iz okoline i dati je tamo gdje je ona potrebna. Pojednostavljeno, bioterapeut samo predaje životnu energiju oštećenom (energetski oslabljenom) imuno-sustavu osobe koji dalje sam vrši proces iscjeljenja (ozdravljenja).
 Termin za terapiju se unaprijed određuje, osoba na terapiju dolazi obavezno s dijagnozom postavljenom od strane liječnika ili zna što mu je . Provodi se grupno ili individualno u ugodnoj i neformalnoj atmosferi, traje 4 uzastopna dana u trajanju od 15-20 min. Terapiji se može prisustvovati kao promatrač.
 Cijena terapije nije fiksna, već klijent na kraju ciklusa daruje terapeuta.
 Ne, bioterapija se provodi u suradnji s klasičnom medicinom i drugim komplementarnim terapijskim postupcima, a sve u cilju ozdravljenja osobe. Bioterapeut NIKADA ne savjetuje ili sugerira pacijenta o uzimanju ili prestanku korištenja terapije službene medicine.
 Ne, bioterapija se može primjenjivati kod svih stanja i bolesti bez obzira na dob i spol (grč. bios=život!)
 Senzacije mogu biti različite, a ovisno o čovjeku. Najčešće su to trnci, toplina, hladnoća ili trenutna olakšanja . Neke osobe ne osjećaju ništa što nikako ne znači da terapija ne djeluje. tj senzacija ili izostanak nije pokazatelj uspješnosti terapije.
 Ne, bioterapeut nema nikakve »specijalne« moći već posjeduje određena znanja o odnosu čovjeka i prirode. Bioterapija nema nikakve veze s dogmatskim religijskim uvjerenjima, već predstavlja objektivna znanja o prirodnim procesim. Svako ljudsko biće na Svijetu ima potencijal da se bavi i liječi druge bioenergijom, ona nije rezervirana za pojedince ili institucije već je dana svakom da liječi bližnjeg svog.
 Ne. Terapija je jednako uspješna i kod osoba koje nemaju objektivna znanja, ne vjeruju ili imaju iskrivljenu sliku o bioenergiji i samoj terapiji.
 Grupnom terapijom povećava se energetski potencijal, ljudi su opušteniji, međusobno izmjenjuju iskustva što ne znači da individualni tretman nije jednako uspješan.
 Da. Bioterapija je primjenjiva na svim živim bićima.