• Namaste Ayurveda

PANCHAKARMA TERAPIJA

11 dana program detoksikacije i obnove zdravlja

Za sve Vas koji želite očuvati i unaprijediti svoje zdravlje, Panchakarma program je idealan „generalni servis“ za tijelo i um kroz niz  vrlo blagotvornih, blagih i ugodnih tretmana.  Toksini iz hrane, vode , zraka , neuravnotežen stil života i destruktivne emocije glavni su  uzročnik  nastanka poremećaja kako na fizičkom tijelu tako i na razini uma. Panchakarma terapija jedna je od najvažnijih ogranaka ajurvede koja za cilj ima pročišćavanje tijela od nagomilanih toksina iz organa i organskih sustava i uspostavljanje ravnoteže između triju dosha tj. energija u tijelu. Kako se tijelo čisti, tako se jača i potiče Vaš  imuno sustav da započne s obnovom oštećenih stanica , tijelo počinje zdraviti a organi obavljaju svoj rad na optimalnoj frekvenciji. Prema ajurvedi zdravlje „leži u želucu“ pa sam postupak u svom dijelu ima  za cilj  uspostavljanje i održavanje pravilne funkcije probave. Panchakarma postupak vrlo slikovito možemo predočiti sa servisom i  njegovanjem našeg auta iz vana i iznutra, a  kojeg većina nas provodi redovito. Po završetku čišćenja fizičkog tijela i uma kao vlastitog auta, Vi imate  iskustvo, osjetite i spoznate buđenje Vaših  neiskorištenih ljudskih potencijala zatomljenih načinom života i neadekvatnom prehranom, koža postaje sjajnija, javlja se osjećaj vitalnosti i lakoće tijela, budite se odmorni, misli su čiste, emocije su tiše i blaže, rad probavnog sustava se regulira,Vi osjećate optimizam i radost!

NAPOMENA: Prije nego se započne s  Panchakarma terapijom koji traje od 7 i više dana, bilo prema Vašoj želji  ili procjeni od strane centra, provodi se ajurvedska dijagnostika. Sam postupak dijagnostike je bezbolan, prirodan,  a provodi se u vrlo opuštenoj atmosferi. Temelji se na pregledu putem pulsa (pulsna dijagnostika), pregledom jezika, palpacijom organa, uz prethodni kratki razgovor i ispunjavanje zdravstvenog kartona, te se određuje tip tijela i poremećaj dosha (energija u tijelu). Sastavlja se individualno prilagođen ajurvedski program, odredi se s broj i trajanje svakog tretmana pojedinačno.

Detaljno ćemo Vas upoznati  s metodama i pripravcima koji se koriste tijekom tretmana. Također, svaki od tretmana prema potrebi i interesu prikazat ćemo na video filmu, ali i teoretski  Vam pojasni u samoj sobi za tretmane. Tijekom trajanja i po završetku programa  mi Vas podržavamo i preporučamo odgovarajuću prehranu i stil života.  Za sve tretmane koriste se isključivo ulja i pripravci koja pripremamo sami po izvornoj recepturi, kuhamo na otvorenoj vatri s puno ljubavi  i pažnjeenja. Sva ulja i  sastojci potpuno su prirodni i  organskog su  podrijetla. Za Vas koji  nikada niste  iskusili Panchakarma terapiju detoksikacije,radi se o vrlo ugodnom i blagotvornom  postupku na Vaše sveukupno zdravlje  koji   preventivno djeluje omogućujući Vam da se vitalno i zadovoljno osjećate u svojoj koži. Bilo da poželite iskusiti jednu od ajurvedskih masaža,tretmana ili tražite više, terapeuti i osoblje centra pružit će Vam pažnju i toplinu u originalnom ambijentu kakvom bi i sami poželjeli.

Panchakarma se sastoji se od 3 dijela:
– PRED POSTUPAK (Poorva Karma)
– GLAVNI DIO TRETMANA ( Pradhana Karma)
– NAKON TRETMANA (Paschat Karma)